Οι πιο καταρτισμένοι Φυσικοθεραπευτές στον χώρο σας πλήρως εξοπλισμένοι όλο το 24ωρο-365 μέρες τον χρόνο
Μέθοδοι φυσικοθεραπείας

Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου φυσικοθεραπείας είναι ίσως το πιο σπουδαίο βήμα για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που ενδεχομένως σας απασχολούν.

Στο κέντρο μας θεωρούμε ότι η επιστημονική τεκμηρίωση αποτελεί το θεμελιώδες κριτήριο επιλογής των θεραπευτικών παρεμβάσεων. Επιπλέον, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ατόμου και του περιβάλλοντός είναι εκείνα που οδηγούν τον/τη φυσικοθεραπευτή/-τρια και τον/την ασθενή να συν-διαμορφόσουν και να εφαρμόσουν το πλάνο αποκατάστασης. Η εφαρμογή ενός μέσου και συνήθως παθητικού (μονοθεραπεία) είναι σχεδόν πάντα αναποτελεσματική και για τον λόγο αυτό στο Physio Kifisia σχεδιάζουμε εξατομικευμένα πλάνα θεραπείας που βασίζονται σε συνδυασμό θεραπευτικών μεθόδων.

Κύριο μέλημά μας αποτελεί η όσο το δυνατόν ταχύτερη, ασφαλέστερη και ενεργητική αποκατάσταση του εκάστοτε προβλήματος.

Μερικές από τις σύγχρονες μεθόδους φυσικοθεραπείας που χρησιμοποιoύνται κατά περίπτωση περιλαμβάνουν: manual therapy (χειροθεραπεία), κινησιοθεραπεία, Bobbath, PNF, Mc Kenzie, Mulligan, θεραπευτική γυμναστική (Pilates), kinesio-taping, βελονισμό, αθλητική μάλλαξη (sport massage) και επιλπέον εφαρμογή σύγχρονου εξοπλισμού όπως διαμαγνητική αντλία, tecar, ηλεκτροθεραπεία (tens), laser, υπερήχων, shockwave (κρουστικά κύματα), biofeedback, αξιολόγηση και θεραπεία εμβιομηχανικής του κάτω άκρου με παράλληλη χρήση πελματογράφου.

Μέθοδοι φυσικοθεραπείας