Οι πιο καταρτισμένοι Φυσικοθεραπευτές στον χώρο σας πλήρως εξοπλισμένοι όλο το 24ωρο-365 μέρες τον χρόνο

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης  μεθόδου άσκησης είναι η ενίσχυση της σταθερότητας και της κινητικότητας  του σώματος. Το ασκησιολόγιο μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την φυσική κατάσταση του εκάστοτε ατόμου και να διαμορφωθεί προοδευτικά έτσι ώστε ο/η ασκούμενος/-η να λάβει τα οφέλη της άσκησης χωρίς τον φόβο τραυματισμού ή υποτροπής κάποιου μυοσκελετικού προβλήματος.    Επιπλέον, εκπαιδεύει τα άτομα να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο της σπονδυλικής τους στήλης και να αντιλαμβάνονται καλύτερα τη θέση των επιμέρως τμημάτων της (αυχένας,θώρακας,οσφύ) στον χώρο. Ταυτόχρονα, η μέθοδος βοηθά στην επανεκπαίδευση των προτύπων κίνησης σε καταστάσεις πόνου όπου το μοτίβο της κίνησης τροποποιείται. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ενεργοποίησης των μυών από «μέσα» προς τα «έξω», δηλαδή μέσω της ενεργοποίησης των εν τω βάθει μυών της ράχης (που ευθύνονται για τη σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης) και την ενδυνάμωση των κοιλιακών και ραχιαίων (που είναι υπεύθυνοι για την εκτέλεση της κίνησης).

Tο Pilates συμβάλλει στην ενδυνάμωση των εν τω βάθει μυών, που αποτελούν τον φυσικό «κορσέ» του σώματός σας και το υποστηρίζουν στις καθημερινές του κινήσεις. Ωστόσο, οι μύες αυτοί έπειτα από χρόνια «πτωχής στάσης» φαίνεται να αλλάζουν τον τρόπο που ενεργοποιούνται με αποτέλεσμα να μειώνεται η δύναμή τους. Ένας δυνατός κορμός από μέσα προς τα έξω σε συνδυασμό με καλή στάση του σώματος προστατεύει από τραυματισμούς ή/και από τον χρόνιο πόνο στην πλάτη σας.

 

To Pilates μειώνει τον πόνο στην πλάτη μέσω:

  1. Της ενδυνάμωσης του κορμού σας: ειδικότερα, όπως και προαναφέρθηκε, μέσω της ενδυνάμωσης των κοιλιακών και των ραχιαίων σας από τις εσωτερικές ως τις εξωτερικές μυϊκές στοιβάδες.
  2. Της αναπνοής: η συντονισμένη αναπνοή (κύκλος εισπνοής-εκπνοής) βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της κίνησης αλλά και στην αρτιότερη οξυγόνωση των ιστών με αποτέλεσμα την μείωση του πόνου και του στρες.
  3. Του συντονισμού/ιδιοδεκτικότητας: καθώς στηρίζεται σε ασκήσεις κινητικού ελέγχου, αντίληψης της κίνησης και της θέσης των μελών στον χώρο. Αυτό βοηθά τον εγκέφαλό σας να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να αντιλαμβάνεται γρήγορα τις αλλαγές των θέσεων των μελών του σώματος.

 

To Clinical Pilates αφορά την εφαρμογή της γυμναστικής Pilates με την καθοδήγηση από εξειδικευμένο/-η επαγγελματία υγείας που κατέχει γνώσεις  σωματικής παθολογίας και μπορεί να δομήσει ένα εξατομικευμένο ασκησιολόγιο με στόχο την αποκατάσταση των ενδεχόμενων μυοσκελετικών νευρολογικών προβλημάτων του/της ασκούμενου/-ης.

Clinical Pilates