Οι πιο καταρτισμένοι Φυσικοθεραπευτές στον χώρο σας πλήρως εξοπλισμένοι όλο το 24ωρο-365 μέρες τον χρόνο
Δουλειά στο γραφείο χωρίς πόνο στον αυχένα

Οι σύγχρονες συνθήκες απαιτούν υπεράριθμες ώρες στο γραφείο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τόσο σε συνθήκες εργασίας όσο και κατά την ενασχόλησή μας με τα κοινωνικά δίκτυα. Οι απαιτήσεις αυτές οδηγούν συχνά σε πόνο στον αυχένα που προκύπτει λόγω του αυξημένου εργασιακού άγχους και του σύνδρομου στάσης. Πώς όμως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της καθημερινότητας χωρίς να καταπονούμε τον αυχένα μας;

 

  1. Εργονομία

 

Διαμορφώστε το γραφείο σας ώστε να εξασφαλίσετε καλύτερες συνθήκες για το σώμα σας:

  • Η καρέκλα εργασίας θα πρέπει να προσφέρει επαρκή στήριξη στην πλάτη σας και να βρίσκεται πολύ κοντά (βαθιά) στο γραφείο ώστε οι αγκώνες σας να ακουμπούν πάνω σε αυτό.

 

  • Το γραφείο θα πρέπει να εξασφαλίζει αρκετό χώρο για τα πόδια σας και το ύψος του θα πρέπει να ανταποκρίνεται στον σωματότυπό σας.

 

  • Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, που η θέση του παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής στάσης του αυχένα, θα πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας και σχετικά κοντά στο οπτικό σας πεδίο, ώστε να μην αναγκάζεστε να σκύβετε προς τα εμπρός για να δείτε την οθόνη.

 

  • Χρησιμοποιείστε υποπόδιο, ώστε να εξασφαλίσετε πιο άνετη θέση για τα πόδια σας. Το υποπόδιο θα διατηρήσει τα γόνατά σας σε γωνία 90Ο και θα συμβάλει στη καλύτερη θέση της σπονδυλικής στήλης.

 

  1. Διαλείμματα

 

Φροντίστε να κάνετε συχνά διαλείμματα και να αλλάζετε θέσεις. Σηκωθείτε κάθε 45 λεπτά με 1 ώρα και περπατήστε ώστε να διευκολύνετε την οξυγόνωση των ιστών. Η αλλαγή των προτύπων κίνησης σε τακτά χρονικά διαστήματα φαίνεται να προλαμβάνει τις δυσκαμψίες που προκύπτουν λόγω της παρατεταμένης παραμονής στην ίδια θέση.

 

  1. Ασκήσεις

 

Βάλτε στην καθημερινότητά σας ένα πρόγραμμα θεραπευτικών ασκήσεων, με στόχο να διατηρήσετε την κινητικότητα των αρθρώσεων της αυχενικής μοίρας. Κάντε ήπιες κινήσεις στροφής, κάμψης, πλάγιας κάμψης και έκτασης μέσα στα όρια που επιτρέπει το σώμα σας.

 

  1. Δραστηριότητες

 

Ξεκινήστε κάποια δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει και εντάξετέ την στην καθημερινότητάς σας 2-3 φορές την εβδομάδα. Αν περνάτε περισσότερες από 4-5 ώρες στο γραφείο σας προσπαθείτε να ασκείστε περίπου για 150 λεπτά την εβδομάδα.

Δουλειά στο γραφείο χωρίς πόνο στον αυχένα