Οι πιο καταρτισμένοι Φυσικοθεραπευτές στον χώρο σας πλήρως εξοπλισμένοι όλο το 24ωρο-365 μέρες τον χρόνο
Ο ρόλος της φυσικοθεραπείας μετά το χειρουργείο

Σχεδόν πάντα μετά απο ένα ορθοπαιδικό χειρουργείο συστήνονται συνεδρίες φυσικοθεραπείας με σκοπό την ασφαλέστερη και ταχύτερη αποκατάσταση του ασθενή. Η χειρουργική αντιμετώπιση έιναι συνηθισμένη σε Αθλητικές κακώσεις όπως  μετά από ρήξη χιαστού, ρήξη μηνίσκου, εξάρθρημα ώμου. Επίσης σε πολύ σοβαρές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (οσφυαλγία, ισχιαλγία, δισκοκήλης,σπονδυλοδεσία κτλ.) ή για την αποκατάσταση εκτεταμένης αρθρίτιδας με αρθροπλαστική γόνατος- ισχίου. Ενώ σε οστεοπορωτικά κατάγματα ή καταγματα λόγω ατυχήματος πολλές φορές το χειρουργείο είναι απιβεβλημένο.

Ολές αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις θα έχουν σημαντικές συνέπειες στην δύναμη,το εύρος και την λειτουργικότητα του ασθενή. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς μετα το χειρουργείο αδυνατούν ή απαγορεύεται να μετακινηθούν και η κατ’οικον φυσικοθεραπεία είναι απαραίτητη.

Οι Φυσικοθεραπευτές  αφού αξιολογήσουν τον ασθενή  και  σε άμεση συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό , σχεδιάζουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης με σκοπό την:

·        Μείωση του πόνου

·        Αύξηση της λειτουργικότητας

·        Ταχύτερη επάνοδο στον φυσιολογικό τρόπο ζωής

Μετά το χειρουργείο ο φυσικοθεραπευτής εξηγεί στον ασθενή τι πρέπει να αποφύγει, εκπαιδεύει και εφαρμόζει ασκήσεις (Κινησιοθεραπεία) που είναι  κατάλληλες στην φάση της μετεγχειρητικής του αποκατάστασης, και εφαρμόζει οποιοδηποτε μέσο θεραπείας ενδείκνυται για  την αντιμετώπιση των μετεγχειρητικών προβλημάτων.

Ο ρόλος της φυσικοθεραπείας μετά το χειρουργείο