Οι πιο καταρτισμένοι Φυσικοθεραπευτές στον χώρο σας πλήρως εξοπλισμένοι όλο το 24ωρο-365 μέρες τον χρόνο

Ο βελονισμός (acupuncture) αποτελεί μέθοδο εναλλακτικής θεραπείας που εφαρμόζεται χιλιάδες χρόνια με τη μορφή θεραπευτικής μεθοδολογίας. Με την πάροδο των αιώνων έχει υποστεί πολλές τροποποιήσεις και βελτιώσεις εντούτοις στηρίζεται στην παρατήρηση ότι στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος κεντρικό ρόλο καταλαμβάνουν συγκεκριμένοι «ενεργειακοί δρόμοι» που σχετίζονται με τις διαδρομές βασικών νεύρων ή ομάδων νευρώνων που ονομάζονται «μεσημβρινοί». Κατά την πορεία των μεσημβρινών υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στα οποία επεμβαίνοντας με μηχανικό ερεθισμό (στην περίπτωση του βελονισμού εισάγοντας βελόνες στο δέρμα) βελτιώνεται η διαταραγμένη ροή της ενέργειας.

Βασικό σκοπό εκτός των άλλων αποτελεί η αναλγητική απάντηση. Πληθώρα ερευνών επιβεβαιώνουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα του βελονισμού κυρίως λόγω της απελευθέρωσης των ενδορφινών αλλά και άλλων νευροχημικών ουσιών που τροποποιούν τον μηχανισμό επεξεργασίας της αίσθησης του πόνου στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Στην περίπτωση των μυοσκελετικών προβλημάτων ο βελονισμός εφαρμόζεται με στόχο τη λύση του μυϊκού σπασμού (trigger point) που δημιουργείται μέσα στους μύες. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως και πλήρως αποστειρωμένες.

Μέσω του βελονισμού επιτυγχάνεται σημαντική μείωση στην αίσθηση του πόνου και σε συνδυασμό με την εφαρμογή και άλλων τεχνικών θεραπείας όπως άσκηση, manual therapy κτλ. τα συμπτώματα βελτιώνονται σημαντικά.

Βελονισμός