Οι πιο καταρτισμένοι Φυσικοθεραπευτές στον χώρο σας πλήρως εξοπλισμένοι όλο το 24ωρο-365 μέρες τον χρόνο
Θεραπευτική Άσκηση - Κινησιοθεραπεία

Η θεραπευτική άσκηση ή κινησιοθεραπεία αποτελεί την πεμπτουσία της πρόληψης, της αποκατάστασης και της διατήρησης της καλής υγείας έπειτα από τραυματισμούς ή άλλα χρόνια προβλήματα. Στην παραπάνω διαπίστωση καταλήγει η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημονικών ερευνών από όλους τους κλάδους των επαγγελματιών υγείας. H θεραπευτική άσκηση είναι μια εξειδικευμένη τεχνική αποκατάστασης που περιλαμβάνει συγκεκριμένους παραμέτρους και στάδια και για τον λόγο αυτό πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά από πτυχιούχους/-ες φυσικοθεραπευτές/-τριες με τις ανάλογες γνώσεις παθολογίας, φυσιολογίας, εφαρμογής της άσκησης κτλ.

Στη σύγχρονη εποχή οι απαιτήσεις της καθημερινότητας μας ωθούν συνεχώς σε έναν όλο και πιο καθιστικό τρόπο ζωής ή σε είδη άσκησης που γίνονται χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, χρόνο, τεχνική κτλ. Οι παραπάνω παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί για την αύξηση πολλών γνωστών μυοσκελετικών παθήσεων (οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο, τενοντίτιδες, οστεοαρθρίτιδα, τραυματισμοί συνδέσμων, τενόντων κτλ.) που πιθανόν να οδηγούν ακόμη και στον χρονιό πόνο. Επιπλέον, η θεραπευτική άσκηση εφαρμόζεται συστηματικά κατά τη μετεγχειρητική αποκατάσταση ορθοπαιδικών, καρδιολογικών και άλλων περιστατικών. Σε αυτές τις περιπτώσεις η παρουσία του/της φυσικοθεραπευτή/-τριας και η εφαρμογή της θεραπευτικής άσκησης θεωρείται επιτακτική για την επάνοδο του/της ασθενή/-ούς.

Πλεόν, η σύγχρονη φυσικοθεραπεία κατά την εφαρμογή της θεραπευτικής άσκησης χρησιμοποιεί μια πληθώρα μέσων και συστημάτων. Στο κέντρο μας παρέχονται εξατομικευμένα προγράμματα θεραπευτικής άσκησης με την υποβοήθηση και την εποπτεία του/της φυσικοθεραπευτή/-τριας όπως: αλτήρες, λάστιχα, TRX, clinical pillates, αέροβια άσκηση (ποδήλατο, διάδρομος), ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας (σανίδα ισορροπίας, τραμπολίνο), mirror therapy κ.α.

Θεραπευτική Άσκηση - Κινησιοθεραπεία